🚚 Bestil 2 dage i forvejen. Levering lige til døren! 🍰

Indkøbsvogn

0

Din indkøbspose er tom

Gå til butik
Close

Tærternes historie

Tærternes historie

 

Historien om tærter kan spores helt tilbage til 500 f.Kr. og den græske læge Aegimus.

  

 

Beriget dej (dvs. kort skorpe) menes at have været først almindeligt anvendt i 1550, ca. 200 år efter tærter. I denne periode, tærter blev betragtet som høj-køkken, populær blandt adelen. Domstolskokke ansat tærter ikke så meget for deres smag men på grund af deres udseende. Ofte creme-baseret, en stor, åben tærte præsenterede et bredt lærred på hvilken en kunstnerisk kok kan komponere et værk af spiselig kunst. Således farvestrålende frugter, alle fundet deres vej ind i / på dem.

 

Over tid, tærter har været genstand for mange bøger, spiller og viser konfekture geni. Traditionelt blev der fremstillet tærter med overlegne ingredienser og blev betragtet som en delikatesse betydet udelukkende til den aristokratiske klasse.De blev også et middel til kunstnerisk udtryk; jo mere indviklet tærtes design, jo mere dens værdi og prestige forbundet med det.

 

  

Efter den franske revolution, kunsten at tærte making blev mere tilgængelig. Nyere generationer begyndte crafting tærter for at fejre særlige lejligheder eller markere vigtige festivaler.

 

Oprindelsen til den moderne frugttærte er mindre end klar, men det er kendt, at franske og italienske renæssance kokke udviklet flere wienerbrødsdej  stadig populær i dag. "The Propre New Booke of Cokery" udgivet i England i 1545, indeholder en opskrift til fremstilling “Kort paest til tærte” der ville se bekendt ud til dagens konditorer. Mest sandsynligt den første frugttærte vinder berygtet som individuelt navngivet dessert blev oprettet af Tatin-søstrene til restauranten på deres hotel i landsbyen Lamotte-Beuvron, Frankrig i slutningen af 1800-tallet.

   

 

Dermed, med denne rige historiske eftermæle vi bringer dig Tartino konditori, det første conditori, kun med specielle tærter, ind på det danske madmarked. Mærket sigter mod at perfektionere tærte kunsten og og tillad mennesker at opleve og sætter pris på det. Konditori primært fokuserer på at levere en bred, og unik række af tærter der i øjeblikket ikke er tilgængelige til Danmarks dessert elskere.Tartino konditori  er specialiseret i lækre sortiment af tærter.